Bárður Oskarsson

Færøsk børnebogsforfatter og -illustrator, født 1972

“Bid mærke i navnet Bárdur Oskarsson. Han laver billedbøger med cool og lun humor, der rammer både børn og voksne. Hans bøger ligner intet andet, der udgives for børn.” Kari Sønsthagen, Berlingske

Bárður Oskarsson er en af Færøernes førende billedbogsforfattere og -illustratorer. Efter i en årrække at have illustreret andre forfatteres historier, debuterede han selv som forfatter i 2004 med En hund, en kat og en mus, som indbragte ham Vestnordisk Råds Børne- og Ungdomslitteraturpris 2006 samt en “White Raven” Special Mention fra International Children`s Digital Library.

Bárður Oskarsson er en af mest oversatte færøske forfattere nogensinde. Hans bøger er oversat til dansk, norsk, svensk, islandsk, fransk, tysk, tjekkisk, bulgarsk og engelsk (USA og Canada).

Priser M.M.
  • 2013 – White Raven of The International Children’s Digital Library – for Kampen om det gode græs
  • 2013 – Der LUCHS-Preis für Kinder- und Jugendliteratur nr. 322 – for Das platte kaninchen (da. Den flade kanin)
  • 2007 – Tórshavn Byråds Børnebogspris, 2007 – for billedbogen Pól, hin kuli giraffurin (da. Poul, en cool giraf)
  • 2006 – Vestnordisk Råds Børne og Ungdomslitteraturpris – for billedbogen Ein hundur, ein ketta og ein mús (da. En hund, en kat og en mus)
  • 2005 – White Raven of The International Children`s Digital Library – for billedbogen Ein hundur, ein ketta og ein mús (da. En hund, en kat og en mus)

MERE OM ...

"Børnelitteraturen skal turde tage de store emner op."
Læs interview med Bárður Oskarsson på Fortællingen.dk, november 2009.