Bárður Oskarsson

Færøsk børnebogsforfatter og -illustrator, født 1972

“Bid mærke i navnet Bárður Oskarsson. Han laver billedbøger med cool og lun humor, der rammer både børn og voksne. Hans bøger ligner intet andet, der udgives for børn.” – Kari Sønsthagen, Berlingske

“Det er umuligt ikke at elske denne færing for hans sprøde humor, hans spøjse tegninger og det medvidende blink med øjet fra en, der ved besked om sort og hvid og pastelfarvet humor.” – Steffen Jensen, Politiken

Bárður Oskarsson er Færøernes førende billedbogsforfatter og -illustrator. Efter i en årrække at have illustreret andre forfatteres historier, debuterede han selv som forfatter i 2004 med En hund, en kat og en mus, som indbragte ham Vestnordisk Råds Børne- og Ungdomslitteraturpris 2006 samt en “White Raven” Special Mention fra International Children`s Digital Library.

Bárður Oskarsson er en af mest oversatte færøske forfattere nogensinde. Hans bøger er oversat til dansk, norsk, svensk, islandsk, fransk, tysk, tjekkisk, bulgarsk og engelsk (USA og Canada).

Priser M.M.
  • 2013 – White Raven of The International Children’s Digital Library – for Kampen om det gode græs
  • 2013 – Der LUCHS-Preis für Kinder- und Jugendliteratur – for Den flade kanin
  • 2007 – Tórshavn Byråds Børnebogspris, 2007 – for Poul, en cool giraf
  • 2006 – Vestnordisk Råds Børne og Ungdomslitteraturpris – for En hund, en kat og en mus
  • 2005 – White Raven of The International Children`s Digital Library – for En hund, en kat og en mus

MERE OM ...

"Jeg skriver historierne med billederne, og så illustrerer jeg med ord." - Bárður Oskarsson i samtale med Steffen Larsen i Børn & bøger nr. 1, 2018.

"Børnelitteraturen skal turde tage de store emner op."
Læs interview med Bárður Oskarsson på Fortællingen.dk, november 2009.