Thórarinn Leifsson

Islands foffatter og illustrator, født 1966

Thórarinn Leifsson startede sin kunstneriske karriere som “gademaler” (dvs. han malede kæmpestore billeder på gadernes brolægning eller asfalt) rundt om i Europa i 1980’erne. Efter eksamen fra Islands Kunstakademi i 1989 arbejdede han i flere år som DTP og webdesigner, før han skiftede branche og blev illustrator og forfatter. Han har illustreret flere børnebøger, blandt andet en serie på fem af H. C. Andersens eventyr, der udkom i fire nordiske lande – herunder Danmark – i 2005.

Thórarinn debuterede som tekstforfatter i 2001 med børnebogen Total frihed (isl. Algjört frelsi), som han skrev sammen med sin kone, forfatteren Auður Jónsdóttir. Bogen fik fremragende anmeldelser og en andenplads ved den islandske boghandlerforenings kåring af ‘Årets børnebog’.

Fars store hemmelighed fra 2007 var den første bog, hvor Thórarinn selv har stået for både tekst og ilustrationer. Bogen er en af de største børnebogsuccéer i Islands de senere år. Den er udkommet i Danmark, Finland samt Tyskland, hvor den tilmed er blevet sat op som børneteater.

Priser m.m.
  • Reykjavíks Børnebogspris 2010 – for Bedstemor Huldas bibliotek

MERE OM ...

Læs interview med Thórarinn Leifsson i Politiken, december 2009.

Besøg forfatterens hjemmeside.