Bette-Bøv laver en talemaskine

Billedbog af Anders Højen

Fars gamle kaffemaskine skal smides ud, for den snorker. Snorker? Bette-Bøv spørger om han ikke må få den. For når den kan snorke, kan den måske også lære at tale? Og blive en talemaskine!
Men det er ikke så nemt. Talemaskinen siger for eksempel “ffff-is” i stedet for “is”. Og da den sure nabo hr. Lollefjor kommer på besøg, går det helt galt.

Bette-Bøv laver en talemaskine er skrevet af forfatter, komiker og sprogforsker Anders Højen. Det er en sjov billedbog, som gør børn bevidste om deres eget fantastiske sprog, og som støtter deres sproglige udvikling.

“Historien er sjov og kan nok stimulere lysten til at lege med sproget, både fordi der lægges op til fri omgang med uambitiøse rim, og fordi det anvendte ordforråd appelerer til, at man gerne må bruge ord, der måske sædvanligvis udløser irettesættende kommentarer fra de tilstedeværende voksne. “ Bogvægten.dk. Læs hele anmeldelsen her.

“Det er en sjov billedbog lige til at læse højt sammen. Den indbyder til at lege med sproget og bruge sin fantasi.” Æseløre.dk. Læs hele anmeldelsen her.

“Bogen er læst højt for Johan på 4 år adskillige gange og han elsker den! Bogen er fjollet og morsom og resulterer i grineflip. Og så har bogen inspireret ham til selv at finde på ord, der udtalemæssigt ligger tæt op af hinanden og derfor kan forveksles.” Bogblogger.dk. Læs hele anmeldelsen her.

 

“SÅ ER DET GODT!!”  

 

BOGFAKTA

Bette-Bøv laver en talemaskine
Billedbog af Anders Højen
Illustreret af Birgitte Dam Jensen
Forlaget TORGARD, 2012
28 sider, alle i farver
Format: 17 × 24 cm, indbundet

ISBN 978-87-92286-74-1

Udgivelsesdato: 4. desember 2012
2. oplag: 2015
3. oplag: 2018
4. oplag; 2020

Af samme forfatter(e)