E-bog
Kr. 60,00

Broer af sultne ord

Digte af Jóanes Nielsen

5stjerner_sort “Jóanes Nielsen er digteren med de sultne ord. (…) God appetit!”Jørgen Johansen i Berlingske Tidende    Læs anmeldelsen her.

 “Jóanes Nielsen er en meget morsom og meget stor poet. Og hans sultne ord er fremragende oversat af Erik Skyum-Nielsen.” – Thomas Bredsdorff i Politiken. Læs anmeldelsen her (pdf).

“En nævefuld skønhed. (…) Få skriver smukkere og mere virkelighedsnær og vedkommende poesi.” – Henrik Wivel i Weekendavisen

Jóanes Nielsen er den store stemme i færøsk lyrik, prosa og i nyere færøsk drama. Hans mange udgaver siden debuten i 1978 har dannet skole og tradition i nyere færøsk lyrik. Jóanes er med sine ømme og barske digte den måske mest elskede færøske digter i dag.

Broer af sultne ord kredser om erindring og stærke sansninger af erotik, politik og død – samtidigt skrøbelige og eksistentielt hårdtslående i deres tone. Sprogligt er der noget materielt over digtene. Der er som om Jóanes’ bøger udkommer med en indbygget duft af tjære, smedje og hammerslag, af lort og duft af fisse – kort sagt virkeligheden uden smag af sødemidler, farvestoffer og e-numre. En verden hinsides livsstilsanalyser, samtalekøkkener og Facebook.

Broer af sultne ord er den fjerde digtsamling af Jóanes Nielsen der udkommer i dansk oversættelse. Den var indstillet til Nordisk Råds Litteraturpris i 2004, og fik dengang disse ord med på vejen af Jørgen Johansen i Berlingske Tidende:

“Hos Jóanes Nielsen går voldsomheden og inderligheden smukt i hånd med hinanden i en kærlighedserklæring til den færøske verden. Hans digte forener blikket for uanselighedens poesi med djærvheden i billedsproget, og han har en forrygende evne til håndgribeliggøreise og en form for virkningsfuld fordobling af sanseindtrykkene, lyset kan vejes på fine vægte, luften smager af stæren, der synger i træet, og natlampens skær kan høres.”

BOGFAKTA

Broer af sultne ord.
Digte af Jóanes Nielsen.
På dansk ved Erik Skyum-Nielsen.
Forlaget TORGARD, 2010.
52 sider + 1dvd
Format: 14 × 22 cm
ISBN 978-87-92286-16-1 (trykt)
ISBN 978-87-92286-71-0 (ebog)

Udgivelsesdato: 18.2.2010.