Fars store hemmelighed

Børnebog af Thórarinn Leifsson

Grotesk, uhyggelig, spændende og morsom …

“Det er bedst at læse historien, når man er alene, fordi man ellers kommer til at forstyrre sin sidemand, når man griner højt.” – Damian Arguimbau i Weekendavisen. Læs hele anmeldelsen her.

“… en utrolig morsom og grotesk historie om en helt almindelig familie med en meget ualmindelig far … selv om historien ved første øjekast både er sjov og pudsig, giver den samtidig også læseren lidt at tænke over … kan beskrives som en opdateret version af den fantastiske realisme, der er kendt fra eksempelvis Ole Lund Kirkegaards berømte historie om Gummi-Tarzan … et alvorligt emne pakket ind i eventyrlige, groteske og morsomme begivenheder, og den kan klart anbefales. Bogen er desuden rigt illustreret med mange tegninger, der er holdt i en syret stil, hvilket fungerer rigtig godt sammen med teksten.””Troldspejlet/DR. Læs hele anmeldelsen her.

“Læs denne rablende vanvittige historie op eller giv den til selvlæsere af begge køn fra 11 år … Morsomme, groteske og rørende tegninger med deres helt eget udtryk … Bogen er nem at læse og meget underholdende i al sin gru … hvis man holder af en bog som “Fniserkuren” af Roddy Doyle, så går man heller ikke fejl af denne … velskrevet og morsom med en alvorlig snert.”Dansk BiblioteksCenter

“Islandsk kannibalhistorie er en syret knaldperle. Thórarinn Leifsson har skrevet – og tegnet – en vild og klog historie om børns vilkår (…) Billeder og ord spiller effektivt sammen.” – Steffen Larsen i Politiken. Læs hele anmeldelsen her.

“… rendyrket islandsk vanvid (…) Det alvorlige budskab … får en ramme af skingrende sort humoristisk vanvid, som skaber både den distance og den nærhed der gør bogen meget velegnet f.eks. som baggrund for diskussioner i klassen.
Bogen er morsomt illustreret af forfatteren, der på ret genial vis får sat fokus på en række børneproblemer uden at snuble over moralske pegefingre. Godt serveret.”
– Jan Vandall på Bogvægten.dk. Læs hele anmeldelsen her.

“Leifsson tillader sig med andre ord at pakke en god del alvor ind i al den krøllede underholdning – og det gør han faktisk, uden det tager overhånd. Tonen bliver ikke prædikende eller kedelig (…) en god læseoplevelse med masser af snørkler, som læserens tanker kan fortsætte ud ad. Det er den islandske forfatters første udgivelse på dansk – men forhåbentlig ikke den sidste.” – Janus Andersen på Fortællingen.dk. Læs hele anmeldelsen her.

De to helt almindelige søskende Sara og Harald har en meget ualmindelig far. Han er nemlig kannibal. De to søskende gør alt hvad de kan for at skjule denne frygtelige familiehemmelighed for omverdenen. Og ikke mindst for politiet, som får flere og flere sager om folk, der forsvinder ud i den blå luft…

En af de største børnebogssuccéer i Island de senere år. Ud over Danmark er bogen udkommet i Tyskland, Finland og på Færøerne.

BOGFAKTA

FARS STORE HEMMELIGHED
Børnebog af Thórarinn Leifsson
Illustreret i farver af forfatteren
På dansk ved Birgir Thor Møller
Forlaget TORGARD, 2009
120 sider, illustreret i farver
Format: 14 × 21 cm

ISBN 978-87-92286-10-9

Udgivelesdato: 28. maj 2009
2. oplag: 2010
3. oplag: 2016