E-bog
Kr. 60,00

Findes der kobberrør i himlen

Digte af Katrin Ottarsdóttir

“Smerten er allestedsnærværende i Ottarsdóttirs digtsamling (…) Sproget i de fleste af digtene er stærkt og smukt sat sammen. (…) Ottarsdóttir [byder] i denne fine lille samling digte op til refleksion over, hvad der foregår bag facaderne i alle landets pæne mørklagte huse.” – Tea Stræde Spile på Bogvægten.dk

4-modspor-1-300x150 “…en rigtig fin og vigtig læseoplevelse, fordi man får et indblik i en opvækst, der måske ligger fjernt af ens egen. På den måde bidrager også denne digtsamling til en oplysning omkring de problemer, der for ofte bliver fortiet rundt i de små stuer. At det forfærdelige sker. Og vil ske igen.” – Daniel Boysen på Modspor.dk

Findes der kobberrør i himlen er en intens samling digte om at være barn i et hjem, hvor moderen er både psykisk syg og magtsyg. Digtene beskriver hverdagen for et omsorgssvigtet enebarn spændt ud mellem forældrenes indbyrdes krig. Det er digte om at være usynlig, om at prøve at finde sig selv på trods og om de kobberrør, der “lader vandet hvine sin svimlende englesang” i et alt for stort hus med alt for megen tavshed.

Katrin Ottarsdóttir er født og opvokset i Tórshavn, Færørene. Hun er uddannet filminstruktør fra Den Danske Filmskole (1982) og er en pioner inden for færøsk film. Hendes spillefilm omfatter bl.a. “Atlantic Rhapsody” (1989), den prisbelønnede roadmovie “Bye Bye Blue Bird” (1999) og senest den delvist selvbiografiske “Ludo” (2014). Hendes dokumentarfilmproduktion omfatter bl.a. to portrætfilm om forfatterne Tóroddur Poulsen og Jóanes Nielsen.

Findes der kobberrør i himlen er hendes debut som forfatter. Bogen udkom på færøsk i 2012 og fik straks mange læsere, især blandt folk, som har været ude for omsorgssvigt. Digtsamlingen blev tildelt Færøernes Litteraturpris 2013.

BOGFAKTA

Digte af Katrin Ottarsdóttir
Oversat af forfatteren
Originaltitel: Eru koparrør í himmiríki
Omslag og illustrationer: Hugin Eide
Forlaget TORGARD, 2016
52 sider, illustreret.
ISBN 978-87-92286-91-8 (trykt)
ISBN 978-87-92286-92-5 (ebog)

Udgivelsesdato: 21. marts 2016

Køb paperback.
Køb ebog.