Hun som roede mod regnbuen

Ungdomsbog af Rakel Helmsdal

Hvorfor er far aldrig hjemme? Bekymrer han sig ikke om mig? Han kan ikke en gang huske, hvor gammel jeg er.

Hvad skal jeg gøre nu? Jeg kan ikke bare sådan elske to på en gang, kan jeg? Sebastian er så sød og god, og han er så smuk! Men åh, Dagan!! Jeg kan ikke leve uden dig!

Hvad er det, der sker? Jeg ser ikke andet for mine øjne end hendes røde hår!

Ritsj! Ratsj! Den sekstenårige Argantael har besluttet sig for at rive sit liv i stykker. En for en river hun siderne ud af sin dagbog og lader dem blæse væk i vinden og forsvinde. Derefter ror hun i sin kærestes båd så langt ud på havet, at hun er sikker på, at hun aldrig vil kunne nå ind til land igen.

Mens hun ror, oprulles en række episoder i hendes liv, som tilsammen har bragt hende herud på havet: den manglende omsorg og kærlighed i hendes barndom, hendes mors selvmord, hendes forelskelse i den syv år ældre Dagan – og i hans søster Morgana – og klassekammeraten Sebastians kærlighed, som hun har gjort sit bedste for at ignorere.

Hun som roede mod regnbuen foregår den i den fiktive by Port Janua i en tidløs nutid.

Vinder af Vestnordisk Råds Børne- og Undgomdslitteraturpris 2016 og nomineret til Nordisk Råds Børne- og Ungdomslitteraturpris 2017.

” … en stærk, lyrisk og anderledes bog for unge læsere (…) et spændende, drømmeagtigt og fuldkomment værk. Så smukt, så stærkt og så levende har jeg faktisk sjældent oplevet en bog. Den er umådelig velskrevet og nærmer sig et digt.” – Damian Arguimbau på Barnebokkritikk.no

BOGFAKTA

Ungdomsbog af Rakel Helsdal
Oversat af Hugin Eide
Forlaget TORGARD, 2019
151 sider
Format: 12,5 × 20 cm

Udkommer oktober/november 2019