E-bog
Kr. 60,00

Kære landsmænd!

Roman af Huldar Breiðfjörð

4hjerter  “… forrygende beretning … en morsom, farlig(!) og begavet rejse (…) det er skønt at være i vildmarken, ikke med en B.S. Christiansen-type ved rattet, men med en, der famler sig frem som det bymenneske, de fleste af os er, usikker på vejr og vind, skikke og sæder. (…) Denne velskreven road story er underholdende og tænksom læsning…” – Tine Maria Winther i Politiken.

“Huldar er ualmindeligt godt selskab Island rundt, han fortæller både levende om menneskene og lige ud ad landevejen bogstaveligt (…) En skam det tog denne road story over 10 år om at nå frem til os.” – Lektørudtalelse fra DBC (Dansk BiblioteksCenter)

Det er den 17. januar og nøjagtigt 14 graders frost. Du er i dit fædreland og en fleecetrøje, et par uldsokker og en hue, og du ligger i en sovepose under en dundyne bag i en Volvo Lapplander …
Men nu mærker du, at du skal tisse.

En ung islænding, der sjældent har været udenfor Reykjavíks grænser, beslutter at søge nye veje i tilværelsen. Han forlader stamcafeen, køber en brugt firhjulstrækker og drager ud på en to måneders rejse rundt om Island for at hilse på nationen og finde den ’sande islænding’. Og han gør det på den koldeste tid på året, hvor landevejene er allermest ufremkommelige.

På sin vej møder han et broget persongalleri af kaffetørstige bønder og livskloge hotelejere, fulde fiskere og ishockeyfans, en strejkende kæmpe, en åndedrætsbesværet skrotsamler – og de næsten altid venlige servitricer i vejkioskerne.

Kære landsmænd! er beretningen om hans rejse gennem det islandske vinterlandskab og den islandske folkesjæl, fortalt med lavmælt humor og underfundig selvironi.

“… skildrer effektivt den vedvarende konflikt mellem den moderne islændings sammensatte, skrøbelig selvforståelse og forestillingen om en national, stabil identitet. Resultatet er en uforglemmelig rejse gennem Island og den rejsendes indre, mellem fortiden og nutiden. Jón Yngvi Jóhannsson, DV

BOGFAKTA

Kære landsmænd! - en islandsk road story
Af Huldar Breiðfjörð
På dansk ved Birgir Thor Møller
Forlaget TORGARD, 2009
190 sider
Format: 14 × 22 cm
ISBN 978-87-92286-11-6 (trykt)
ISBN 978-87-92286-55-0 (ebog)

Udgivelsesdato: 12. nov. 2009