E-bog
Kr. 60,00

Manden der hadede børn

Børnekrimi af Thórarinn Leifsson

Stjerner-5-1_boernenes_boeger “… en nervepirrende og underholdende krimi med elementer af magisk realisme, samfundskritik og absurde indslag. (…) historien fænger fra start til slut.” – Pia Dalsgaard på Børnenes Bøger. Læs anmeldelsen her.

4hjerter “Thórarinn Leifsson er et godt bekendtskab. (…) Der er højt til loftet hos ham. Hvis der da er et loft! (…) Leifsson har en helt speciel måde at henvende sig sammensværgende til læseren på, så man ikke tør lægge bogen fra sig igen. (…) Det går over stok og lava i denne muntre krimi. (…) Det er umuligt ikke at holde af historien … for Leifsson skriver med hjertet og et smørret grin. (…) Thórarinn Leifsson er ikke bange for at forskrække børn. Men han er også sjov.” – Steffet Larsen i Politiken. Læs anmeldelsen her.

4stjerner_sort“Velegnet til uhyggeligt hyggelig oplæsning. (…) Handlingen er uforudsigelig, for hvad er sandt, og hvad er spind i denne spændende blanding af samfundskritik, magi og overtro? Thórarinn Leifsson driver gæk med læseren (…) Romanen var forståeligt nok nomineret til Nordisk Råds Børnelitteraturpris i 2015” – Kari Sønsthagen i Berlingske. Læs anmeldelsen her.

“… en vellykket kobling mellem det fuldstændig absurde og det virkelige. Velskrevet, spændende, skørt og opfindsomt. (…) En veloplagt og spændende fortælling, som vil fange såvel drenge som piger. Anbefales klart.” – Lektørudtalelse fra DBC (Dansk BiblioteksCenter).

“Fortællingen er yderst veloplagt og formår at binde det absurde med det virkelige (…) Det er sjovt, opfindsomt og anderledes, for forfatteren balancerer mellem det pjattede og det seriøse.” – Damián Arguimbau i Weekendavisen. Læs hele anmeldelsen her.

En serimorder myrder unge drenge i Islands hovedstad, Reykjavik. Samtidig flytter en mystisk lejer og hans hæslige lille hund ind i huset hos den 12-årige Sylvek og hans bedstemor.

Lejeren siger, at han hader børn, og Sylvek får mistanke om, at manden der hader børn har forbindelse til mordene på de unge drenge og beslutter sig for at udspionere ham.

I løbet af historien møder vi også den skaldede kriminalassistent Blakkmann, der ikke kan tåle at se blod, en køn kvindelig journalist, en berømt forfatter, de frygtindgydende Steroid-trolde fra Reykjaviks underverden og ikke mindst tv-kanalen Stasimon, som er i gang med et realityprogram, der ikke har set sin lige.

– – –

Manden der hadede børn var nomineret til Nordisk Råds børne- og ungdomslitteraturpris 2015, og Det Islandske Filmselskab har købt rettighederne til at filmatisere bogen.

– – –

BOGFAKTA

MANDEN DER HADEDE BØRN
Børnekrimi af Thórarinn Leifsson
Illustreret af forfatteren
Oversat fra islandsk af Nanna Kalkar
Forlaget TORGARD, 2016
247 sider, illustreret.
Indbundet.

ISBN 978-87-92286-87-1

Udgivelsesdato: 9. juni 2016

KØB TRYKT UDGAVE.

KØB EBOG.