E-bog
Kr. 67,5

Min Mors sidste dage

Roman af Sölvi Björn Sigurðsson

“… en betagende fortælling om død, druk og moderbinding med sprogligt overskud og tragikomisk kant (…) et voldsomt, barskt, morsomt og aldeles betagende bekendtskab, der sprudler, berører og sparker fra sig fra start til slut.” Ester Skibsted Holm på Litteratursiden.dk. Læs anmeldelsen her.

“Et sprogligt kunststykke der formår at omfatte såvel morens aggressive tilgang til livet og Hermanns mere stilfærdige kommentarer og fortolkninger.” Birte Strandby på Bogvægten.dk. Læs anmeldelsen her.

4stjerner_sort “Mor og Hermanns sidste sommer sammen fortælles muntert, humoristisk og ironisk, men med en hjertegribende ømhed overfor de glæder, tilværelsen rummer, når døden bliver en meget, meget virkelig tilstand.” –  Bodil Christensen i Nordjyske Stiftstidende. Læs anmeldelsen her.

“‘Min mors sidste dage’ rummer en flerhed af poetiske stemninger, fine refleksioner over vanskelige spørgsmål og en grotesk humor” Anders Juhl Rasmussen i Kristeligt Dagblad. Læs anmeldelsen her.

Hermann Willyson – en 37 år gammel, fraskilt og arbejdsløs ejendomsmægler – er flyttet hjem til sin mor. Da Mor får konstateret uhelbredelig kræft, og hendes tarotkort ikke bringer nogen varsler om helbredelse, men derimod om eventyr, sker der en omvæltning i deres liv. Sammen rejser de til Amsterdam for at få hjælp og for at nyde deres sidste tid sammen. Med Mors forkærlighed for de våde varer går det ikke stille af, og de møder en lang række farverige eksistenser, der vender op og ned på deres forestillinger om tilværelsen. Men under festlighederne lurer bevidstheden om, at Mor skal dø.

Min mors sidste dage er en humoristisk og vemodig fortælling om et usædvanligt forhold mellem mor og søn, om livet og døden, ensomhed og kærlighed.

De islandske anmeldere skrev ved bogens udgivelse:

5stjerner_sort “En af årets bedste, islandske romaner. Fabelagtigt velskrevet … morsom, vemodig og underskøn.” – Fréttablaðið.

“Ren nydelse at læse (…) Sölvi har stemplet sig ind som en af vores fremmeste forfattere.” – Viðskiptablaðið

“Historien har fart på, den er livlig og skrevet med en fejende stilsikkerhed.” – Sunnlenska bókakaffið

BOGFAKTA

MIN MORS SIDSTE DAGE
Roman af Sölvi Björn Sigurðsson
På dansk ved Birgir Thor Møller
Forlaget Torgard
224 sider
ISBN 978-87-92286-23-9 (trykt)
ISBN 978-87-92286-48-2 (ebog)

Udgivelsesdato: 8. nov. 2011