Øgledronningens forbandelse

Børnebog af Hanne Fabricius

Pst! Har du hørt, at der findes alfer og feer i København? Og ved du, at København er fuld af tidshuller, som du skal passe på ikke at falde ned i?

En dag forsvinder Margrethe Hatts far, historikeren Gustav Hatt. Snart viser det sig, at han er blevet kidnappet gennem en tidskanal og nu sidder nede i det mørkeste fangehul på biskop Absalons borg i året 1170.

Sammen med sin morfar, Archibald Hatt, og hendes to venner, Thea og Sigurd, følger Margrethe efter i morfarens tidsmaskine. I middelalderens København møder de kongesønnen Knud og finder ud af, at den onde Øgledronning er brudt ud af Tidens Glas og nu forsøger at få magten over tiden. Og hendes medsammensvorne, fyrst Morton, er ved at tilrane sig den danske trone fra kong Valdemar. Med hjælp fra alfer, feer, en enkelt drage og andre væsner tager børnene kampen op mod de onde magter.

“Fra første side bliver man draget ind i en forunderlig verden, der ligner vores og så alligevel ikke. (…) Efter endt læsning sidder jeg nu og håber at en kokkerende fe flytter ind i mit køkken. Se, det er eventyrligt!” – Rikke Dyrhave Nissen på Fortællingen.dk. Læs hele anmeldelsen her.

” »Hvis jeg skulle give den point på en skala fra 1-10, så ville jeg give den 9½«. Sådan sagde min søn på knap 9 år, da jeg havde læst børnebogen … højt for ham og min datter på 6 år. (…) Mine børn glæder sig til de næste bind udkommer, og jeg vil også læse den højt med fornøjelse.” – Louise Skyggebjerg på historie-online.dk. Læs hele anmeldelsen her.

“Dialogen er frisk (…) En lovende tempofyldt historisk fantasy-serie.” – Merete Flentsted Laustsen, Lektørudtalelse fra Dansk BiblioteksCenter:

“Sproget er levende og varieret, og historien er spændende og befolket med personligheder. (…) Bogen ville egne sig fortrinligt til en filmatisering.” – Merete Ahner på Folkeskolen.dk. Læs hele anmeldelsen her.

BOGFAKTA

Øgledronningens forbandelse
Børnebog af Hanne Fabricius
Illustreret af Johannes Bojesen
Forlaget TORGARD, 2010
230 sider, illustreret
Format: 16,5 × 21,5 cm, indbundet

ISBN 978-87-92286-21-5

Udgivelse: 30. september 2010.