E-bog
Kr. 60,00

Søndagsland

Digte af Sissal Kampmann

Tildelt Færøernes Litteraturpris 2017 (Bókmentavirðisløn M.A. Jacobsen).

Nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris 2017

Søndagsland foregår i bygden Vestmanna på Færøerne, hvor digteren (f.1974), er opvokset.

Titlen henviser til dræbende kedelige søndage i et udkantsområde, men betegner ligeledes en tilstand af ensomhed, kedsomhed og eksistentiel krise.

“Fanget i søndagsland, hvor hver dag synes at bære storme med sig. Hvem var jeg, og hvad er jeg nu blevet til? Hvordan har verden ændret sig – eller hvordan har jeg ændret min verden? Denne meget smukke digtsamling beskriver hverdagens trivielle gøremål og tanker på en både basal og alligevel supernærværende og reflekteret måde. Jeg var opslugt til sidste side.”Modspor.dk

Søndagsland er en nøgtern og melankolsk digtsuite, præget af længsel og en følelse af at være udenfor, at være hensat til langsomt, men uafværgeligt forfald. Digtene kredser omkring vanrøgt og stilstand i bygden med erindringsglimt fra et liv, som var engang. Beskrivelserne er præget af en gennemgribende fornemmelse af fremmedhed, selv i forhold til det kendte. Tiden, landskabet og vejret registreres minutiøst af digterjeget, der tørt og selvironisk bemærker, at hun er blevet en kvinde, der undersøger vejrudsigterne flere gange om dagen.

Stadig bliver afgørelser
truffet
i de yderste afkroge
af menneskelivet.
Stadig er en lille pakke
med hjerter
tilbage i fryseren.
Stadig skimtes sprækker
af sollys
over Søndagsland.

BOGFAKTA

SØNDAGSLAND
Digte af Sissal Kampmann
Originaltitel: Sunnudagsland
Oversat af forfatteren
Forlaget TORGARD, 2017
90 sider
Format: 17 × 24 cm

ISBN 978-87-93521-03-2 (trykt)
ISBN 978-87-93521-04-9 (ebog)

Udgivelsesdato: 21. juni 2017