Stille storm

Krimi af Giles Blunt

Bog nummer to i canadiske Giles Blunts krimiserie om kriminalinspektør John Cardinal.

Vinder af Arthur Ellis Award from the Crime Writers of Canada

“Alle bør unde sig en udflugt til Canada med kriminalassistent John Cardinal og hans makker Lise Delorme, for Giles Blunt skriver fænomenalt.”
Mette Strømfeldt i Berlingske. Læs hele anmeldelsen her.

“… ikke bare endnu en krimiserie. Det er en utrolig velskrevet og spændende krimiserie. Og så er det ikke mindst en utrolig troværdig krimiserie.”Litteratursiden.dk. Læs hele ameldelsen her.

’Stille Storm’ er kvalitetsmæssigt helt i forlængelse af debuten (Frosne sjæle, red.) og plottet originalt og ualmindelig spændende.” Dagbladet Ringkøbing-Skjern

 

En arm – minus hånd – bliver fundet i en baghave i Algonquin Bay, Ontario, Canada. I første omgang falder mistanken på bjørne, men under deres søgen efter flere legemsdele finder kriminalinspektør Cardinal hans makker Delorme en afsides liggende pelsjægerhytte, hvor nogen tydeligvis har parteret et lig.

Den myrdede viser sig at være en udlænding, en amerikaner med en skummel fortid, og Cardinal er alt andet end glad, da canadas beredne politi (Rødjakkerne) derfor bliver tilkaldt som assistance.

Ikke længe efter bliver endnu et lig fundet, denne gang en lokal læge. Der viser sig at være en forbindelse mellem de to mord, og Cardinals søgen efter sandheden fører ham tilbage i tiden til Montreal i 1970, hvor yderliggående franske separatistbegvægelser var i aktion. Hændelse fra dengang viser sig nu at få dødelige konsekvenser i Algonquin Bay.

Men nu begynder også den canadiske efterretningstjeneste at blande sig i efterforskningen. Er det mon blot for ikke at tabe terræn mht. sager, der har med terrorisme at gøre? Eller ligger der andet og mere bag?

Lige som i den første bog i serien, Frosne sjæle, er hele historien sat i en ramme, hvor selv naturen synes at være med i en sammensværgelse mod politiet, da Ontario rammes af den værste isvinter i hundrede år.

BOGFAKTA

Stille storm
Krimi af Giles Blunt
På dansk ved Thomas Munkholt
Forlaget TORGARD 2011
324 sider
Format: 14 × 22 cm

ISBN 978-87-92286-24-6

Af samme forfatter(e)