E-bog
Kr. 60,00

Ved Sandåen

Roman af Gyrðir Elíasson

Én mand, to campingvogne og en række opgør med fortiden. Det er scenen for denne lille, stille roman om kampen for at få naturen til at leve i maleriet. Den er i slægt med Henry David Thoreaus “Walden” og Edward Abbeys “Desert Solitaire” og bærer blandt andet mottoet “Alle kender det gavnliges nytte, men ingen forstår det formålsløses nytte”.

“Sikke en forunderlig bog (…) Sikke et stykke fortryllende litterær musik. (…) en af de lykkelige litterære overraskelser, man af og til kan være så heldig at falde over.” Signe Langtved Pallisgaard, forfatter og litteraturkonsulent, på Bogbloggendotcom.

“Gyrdir Eliasson besidder nogle af de samme egenskaber, som jeg-fortælleren i “Ved Sandåen”. Han kan få næsten alt ud af ingenting. Hans sprog er enkelt, men med disse pludselige skred i sig – af betydning, uhygge og indsigt, hvor lag i personligheden afdækkes, og læseren kikker ind lige dér, hvor det gør ondt.” Henrik Wivel i Weekendavisen. Læs anmeldelsen her.

“en af de mest tankefulde og tankevækkende bøger, jeg længe har læst. (…) For mit vedkommende er bogens litterære intensitet og selvbevidsthed fuldkommen uimodståelig.” Anders Juhl Rasmussen i Kristeligt Dagblad. Læs anmeldelsen her.

“Smuk, helstøbt, tankevækkende roman (…) En af de bedste bøger, jeg har læst længe.” Pernille Lisborg på Litteratursiden.dk.

“Ren magi fra Elíasson.” Lektørudtalelse fra DBC, Dansk BiblioteksCenter.

“Det er morsomt. Det er også dybsindigt. (…) som veltempereret sproglig musik.” – Torben Brostrøm i Information. Læs anmeldelsen her.

4hjerter “’Ved Sandåen’ er et fund for den, der vil studere skrivekunstens åsted. Eller for at blive i forfatterens billedsprog, den er ikke så meget en pastoralsonate som en etude, et svært, men fuldstændig gennemsigtigt stykke.”
– Thomas Bredsdorff i Politiken. Læs anmeldelsen her.

5star_24timer “… et naturevangelium om et poetisk drømmerige langt mod nord, om menneskets ensomhed og om tilværelsens umulighed sat op mod utopien.” – Jens Henneberg i Nordjyske Stiftstidende.

BOGFAKTA

VED SANDÅEN
Roman af Gyrðir Elíasson
På dansk ved Erik Skyum-Nielsen
Forlaget TORGARD, 2012
140 sider

ISBN 978-87-92286-57-4 (trykt)
ISBN 978-87-92286-58-1 (ebog)

Udgivelsesdato: 25. maj 2012

Fås også som LYDBOG, udgivet af Bechs Forlag.